Поклавши руку на серце, Світлана Богатирчук пообіцяла, що проблем не буде

15 жовтня вона вилітає у Стазбург

Світлана Богатирчук-Кривко - у Стразбурзі

Прийнятий у кінці вересня Закон про освіту не зробить проблем на Рівненщині.

У цьому переконана заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко. Чиновниця пишається тим, що в області немає жодного російського класу, а натомість є кілька польських.

Про ситуацію у школах Світлана Богатирчук-Кривко висловилась на зустрічі із керівниками коледжів і технікумів з усієї України, яка відбулась у Рівному:

У ПАРЄ досі обурюються, що в Україні тепер доведеться вчитись 12 років і лише українською мовою. Нам на Рівненщині, скажу відверто, не буде проблем із мовним питанням. Тож втілювати закон «Про освіту» буде просто. Тим паче, що вже вісім років як у нас немає російських класів у школах. Так склалось природно.

Світлана Богатирчук-Кривко згадала і про те, що у ПАРЄ занепокоєні ситуацією.

Чиновниця навіть розповіла, що на думку делегатів, закон «не забезпечує право нацменшин навчатися рідною мовою суттєво скорочує їх права».

Такій позиції делегатів ПАРЄ чиновниця опонує:

Поклавши руку на серце – ми ж усі розуміємо, хто накручує інші країни проти України, проти української мови та наших законів. Якщо ж говорити про новий закон про освіту – то його треба було прийняти ще тоді, коли формували незалежну Україну.

 

До того ж у законі гарно прописано – до п’ятого класу вчіться мовою нацменшин, а потім – вчіть державну мову. Це ж плюс, адже потім та дитина із якогось села зможе претендувати на державне місце в українському вузі.

До слова, у цю неділю, 15 жовтня, Світлана Богатирчук-Кривко вилітає у Стразбург. Вона є членом конгресу місцевих регіональних влад Ради Європи. Тож не виключено, що там теж обговорюватимуть новий український закон про освіту.

Нагадаємо, делегати ПАРЄ вказали на те, що щодо скандальної так званої «мовної правки» не були проведені відповідні консультації з представниками національних меншин.

У ПАРЄ також вказали на те, що держави, які беруть на себе заходи щодо просування державної мови, також повинні подбати про заходи щодо захисту і просування мов національних меншин.

Зауважимо, напередодні у ПАРЄ виступив Президент України Петро Порошенко. Він розмовляв чотирма мовами, коли говорив про новий закон про освіту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень