Рівненщина - за крок до епідемії грипу

Пік захворюваності на грип та ГРЗ за прогнозами медиків припаде на січень-лютий

Кожен 7-ий мешканець області щорічно хворіє на грип та ГРЗ, таким чином захворюваність становить 96%, понад 70 % з яких – діти. Наразі Рівненщина – в передепідеміологічному періоді, пік якого,за прогнозами медиків, припаде на січень-лютий. Цього року на рівнян та мешканців області, як і минулого епідсезону, очікує 3 штами грипу. Серед загроз і каліфорнійський, в народі більш відомий як свинячий грип. Минулого року в області навіть були летальні випадки серед хворих, у яких лабораторні дослідження виявили саме цей штам, говорить головний спеціаліст-епідеміолог обласного управління охорони здоров’я Людмила Яценя:

 

 

- За прогнозами Міністерства охорони здоров’я, ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров`я,-ред.) ми очікуємо вірус «Каліфорнія» (H1N1), вірус «Швейцарія» (H3N2) і вірус, подібний «B».  Тобто, ті самі, які ми мали в минулий епідсезон. Але, на що я хочу звернути увагу, «каліфорнійський» грип нас не залишає, в минулий епідсезон 2014-2015 років ми мали летальні наслідки і серед вагітних, і той самий «каліфорнійський» грип у нас був підтверджений лабораторно.

Найбільше захворюваність в епідеміологічний період спостерігається в Рівному, Кузнецовську, Дубно і Острозі та в десяти районах області з шістнадцяти. Причиною такої стабільно високої захворюваності медики вважають неналежну профілактику, тобто вакцинацію від грипу.

Станом на 17 грудня від вірусу грипу в області вакцинувалося 1900 людей, серед них майже шістсот з половиною – медики. Найбільше вакцинованих в Рівному та Кузнецовську. Натомість, ніхто не вакцинований у північній частині області – в Березнівському, Володимирецькому та Дубровицькому районах.

Зауважимо, що з 2009 року у всіх медичних установах хворі саме на каліфорнійський грип мають право на отримання безкоштовно препарату «Таміфлю», який вважається найефективнішим засобом у боротьбі з каліфорнійським грипом.

Нагадаємо, на Рівненщини за останній тиждень значно зросла кількість хворих на грип.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень