Рівненщина – на шостій позиції за легкістю ведення бізнесу

Серед регіонів України

Рівненська область – на 6 місці серед усіх регіонів за легкістю ведення бізнесу. Такі результати рейтингу оприлюднив «Регіональний Doing Business 2018».

Таким чином регіон показав динаміку розвитку підприємництва на 15 позицій. Рівненщина набрала 306 балів із 600 можливих. 

 

Регіони досліджували за шістьма напрямками щодо співпраці місцевої влади з підприємцями. Кожен напрямок роботи оцінювався у 100 балів.

Так, за різними критеріями Рівненщина набрала такі бали:  

легкість створення підприємств - 84 бали;

 

отримання дозволів на будівництво – 52 бали;

 

оформлення земельної ділянки під нерухомість – 48 балів;

 

приєднання до електромережі – 68 балів;

 

сплата податків – 37 балів;

 

якість електронних сервісів – 17 балів.

До слова, оцінювання за останнім компонентом запровадили лише цього року. Бали виставлялися за можливість надавання підприємцями послуг через Інтернет.

Як зазначив голова ОДА Олексій Муляренко:

Важливо, що таку оцінку дали самі підприємці під час анкетування. Вони безпосередньо на собі відчувають, наскільки умови започаткування і ведення бізнесу комфортні або ні. Принагідно запрошую підприємців обговорити все це на бізнес-форумі, який відбудеться 23 жовтня в Рівному.

Як розповідають розробники рейтингу – Офіс ефективного регулювання (BRDO) та Спілка Українських Підприємців (СУП), опитування відбувалося методом анкетування. Українські респонденти-підприємці відповідали на запитання стосовно легкості відкриття бізнесу на території регіону.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень