Рівненщину накриває хвиля ГРВІ, епідпоріг перевищений на 34%: закриваються школи

Тисячі учнів навчаються дистанційно

Епідпоріг на Рівненщині перевищений на 34%. За минулий тиждень в області зареєстрували майже 9,5 тисяч хворих і це майже на чверть більше, ніж було тижнем раніше.

Якщо раніше хворіли переважно діти, то зараз фіксують зростання кількості хворих на грип, ГРВІ та ковід серед дорослого населення, повідомила Радіо Трек завідувачка відділу епіднагляду обласного центру контролю і профілактики хвороб Юлія Терентьєва.

У переважній більшості недуга проходить у легкій формі, проте близько 200 осіб через ускладнення довелося госпіталізувати, зокрема, у 39-ти підтвердили коронавірус. Разом з тим, у хворих виявили грип типу А і В, аденовіруси та мета-пневмовіруси. На щастя, летальних випадків за останні 7 днів не реєстрували.

Через різкий сплеск захворюваності на ГРВІ сім навчальних закладів Рівненщини перейшли на дистанційку. У Рівному поки школи працюють очно, однак учні 150-ти класів навчаються з дому. Аби не проґавити критичне перевищення епідпорогу захворюваності, у закладах освіти проводять щоденний моніторинг відсутніх дітей.

Якщо більш ніж 20% учнів підхопили респіраторну інфекцію, весь заклад переведуть на альтернативну форму навчання.

Тож, якщо кількість хворих й надалі зростатиме, наступного тижня деяким закладам рекомендуватимуть припинити традиційний формат навчання і проводити уроки віддалено.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень