Рівненщина потрапила у ТОП фінансово найкращих областей України

Очільник області поділився, як вдалося це зробити

Фото із сайту Рівненської ОДА
Фото із сайту Рівненської ОДА

З початку року Рівненщина отримала на 400 мільйонів гривень прибутку більше, ніж за минулий рік.

Про це очільник краю Віталій Коваль повідомив на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля». Він додав, що за останні 2 роки нашій області вдалося очолити рейтинги фінансово найкращих областей України.

Ще у 2018 році Рівненщина займала аутсайдерську позицію – 20 місце за наповненням  місцевих бюджетів.

А вже на сьогодні наша область – перша в Україні за сплатою ПДФО, друга – за надходженнями до місцевих бюджетів, на третину зросла плата за землю, на 57% –  податок на нерухоме майно.

Коли я у 2019 році приступив до виконання обов’язків, нашу команду точно не влаштовували аутсайдерські позиції – ми пішли за траєкторією, заданою президентом Володимиром Зеленським і Кабміном.

 

Розпочали з детінізації. Проведений торік аудит землі на території кожної громади дав можливість виявити нові фінансові резерви. Результати аудиту – 28 тисяч гектарів землі повернуто до офіційного обігу і передані громадам в «біле» користування. Завдяки цим гектарам – додаткові 140 тисяч тонн зерна, – розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Фото із сайту Рівненської ОДА
Фото із сайту Рівненської ОДА

Крім того, керівництво області зібрало усю інформацію щодо теперішнього стану землекористування. У кожній з громад створили інвентаризаційну карту та перевірили землі. Деякі з них скомпонували в один масив.

Так, наприклад в Головинській громаді така площа склала 50 гектарів. Землю виставили на аукціон і отримали 167 тис. грн на рік додаткових коштів. А це для громади – три мініспортивні майданчики! – розповів Віталій Коваль.

У результаті аудиту виявили, що частина земель обробляється без відповідних документів, окремі ділянки взагалі не використовуються, по деяких – відкрили кримінальні провадження.

Потрібно йти в офіційне русло. Детінізація землі – це важливий резерв підвищення рівня життя у громаді. Закликаю усіх голів громад України – сприяти «білому» користуванню земельними надрами та створювати у себе території рівних можливостей», – наголосив голова ОДА Віталій Коваль.

Фото із сайту Рівненської ОДА
Фото із сайту Рівненської ОДА

Джерело: сайт Рівненської ОДА

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень