Рівне знову без історико-архітектурного опорного плану

Хоча його три роки для міста розробляла львівська фірма «Укрзахідпроектреставрація»

Так торік львів'яни презентували історико-архітектурний опорний план Рівного

Як повідомив на засіданні бюджетної комісії міськради заступник начальника міського управління містобудування та архітектури Андрій Юрков, угоду зі львів’янами розривають через суд:

Виділяли нам на розроблення історико-архітектурного опорного плану 350 тисяч у 2019 році. Ми їх не використали. Чому? Бо в нас були суди з розробниками історико-опорного плану. Перший суд ми виграли.

 

Вони хотіли нас зобов’язати проплатити їм кошти за виконану роботу. Але в зв’язку з тим, що вони роботу свою не виконали, а ми ці кошти їм проплатити не могли, вони подали на нас в суд, але суд ми виграли.

Зараз справу розглядає Господарський суд у Львові. Адже влада Рівного хоче зі львів’ян стягнути 150 тисяч гривень авансу, які їм проплатили за початок виконання робіт зі створення плану.

Андрій Юрков пояснив, що план львів'ян не підходить тим, що розробники у ньому все Рівне обклали історичними ареалами, окрім Басівкутського озера і поряд нових територій. До того ж, за його словами, план зроблений далеко не коректно і не виконані ті вимоги, які були передбачені договором.

Вони подали нам лише графічні матеріали промальовані, які ми не можемо жодним чином використати ні на геопортал - нікуди. І це буде просто талмуд отих документів, які були раніше років 20-30 назад, - пояснив Андрій Юрков.

Виступає Андрій Юрков

Він додав, що на його думку, поки не встановлена чітко межа Рівного і робиться новий Генеральний план, нема сенсу розробляти історико-архітектурний опорний план Рівного, бо потім треба буде знову робити все заново.

Депутат Микола Бляшин запитав:

То може вам виділити кошти і вже встановіть ту межу Рівного?

Андрій Юрков зауважив, що, за попередніми підрахунками, на це треба орієнтовно 3 мільйони гривень. 

Нагадаємо, що історико-архітектурний опорний план мав запобігати хаотичній забудові Рівного. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень