В. Хомко: «Маячня! Такого хаосу ще не було! Я сам не знаю, що робити!»

Рівне увійде в Новий рік без бюджету

Швидше за все, Рівне увійде в новий рік без бюджету. Питання постало гостро по всій Україні через затягування з прийняттям бюджетного документу Верховною Радою, а також через зміни до податкового кодексу, згідно з якими додається навантаження на місцеве самоврядування, і на бюджет в тому числі.

В парламенті голосувати за бюджет на 2016 рік збираються у четвер – 24 грудня. Тож міська бюджетна комісія під час засідання вирішила обговорити план дій, хоч питання бюджету раніше не планувалося розглядати. Члени комісії вирішили дочекатися прийняття бюджету держави, а після цього вибрати час і повторно зібратися, щоб обговорити бюджет міста на наступний рік. Тож, бюджет на прийдешній рік - для всіх велика загадка, говорить голова бюджетної комісії Сергій Паладійчук:

Зараз поки що дуже багато не зрозумілого, якими коштами ми будемо оперувати, тому що є речі на які ми фактично не впливаємо. Якщо поставлять нам утримання того самого училища, то хочеш не хочеш ми на, як каже міський голова, на 50 мільйонів мусимо зменшити свої можливості і думати де ці кошти зекономити. Ми вважаємо не доречним зараз робити бюджет, розуміючи що через якийсь час нам доведеться його переробляти докорінно.  

 

Проектом цьогорічного бюджету міський голова Рівного обурюється, каже, що він радився з очільниками інших міст, дехто з них приймає бюджети на старій основі, дехто відкладає на наступний рік, узгодженого плану дій немає, що робити в Рівному, Володимир Хомко не знає:

Ніхто не може вам сказати по бюджету держави. Бюджет відрізняється просто кардинально! Якість статті перекидаються, ніхто не знає що з цим всім робити. Я сам не знаю що робити. Такого хаосу ще в цій державі не було! Мені здається що вже гірше ніж в цьому році не було, вже не буде… а проходить рік і ще стає гірше. Якщо цей бюджетний кодекс приймуть, ми мусимо утримувати за кошти міста коледжі та училища. Маячня! Технікум сільськогосподарський підпорядкований київській сільхоз академії буде утримувати місто Рівне. З якого дива? Пільгові перевезення хочуть на міста перекинуть….доходить до сумашествія.   

В результаті, після наради міського голови з депутатами, бюджетна комісія вирішила наступного разу зібратися орієнтовно, в понеділок, 28 грудня. А затверджувати фінансовий план будуть уже в новому році, за попередніми даними сесія міськради запланована на 12 січня.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень