Рівне передало у Сєвєродонецьк кілька десятків вишиванок (ФОТО)

Сьогодні з нагоди Дня вишиванки наше місто передало українські сорочки, зібрані учнями шкіл та вихованцями садочків, представнику з міста-побратима Сєвєродонецька. Вишиванки поїдуть до міста-побратима у центр дитячої та юнацької творчості. Заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська каже, що передати національне вбрання на Східну Україну дуже важливо:

Ми дуже щасливі, що маємо таку нагоду передати вам ось це справжній вишитий руками український одяг. Для маленьких дітей, для трохи старших. 88 вишиванок – використовуйте їх будь ласка в своєму центрі, використовуйте на своїх концертах. Носіть їх , пишайтеся ними.

Варто додати, вишиванка має особливе значення для рівнян, не тільки тому, що це національне вбрання українців, а ще й тому, що саме у Рівному було встановлено перший рекорд з кількості людей у вишиванках, що зібралися в одному місті.  У 2006 році у Рівному на День Незалежності у центрі міста зібралося 3298 людей у вишиванках. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень