Рівне долучилося до акції на підтримку Олега Сенцова (25 ФОТО)

Небайдужі рівняни зібралися на майдані Незалежності

Сьогодні Рівне долучилося до масштабної акції #SaveOlegSentsov. У такий спосіб у Рівному вимагають звільнити незаконно утримуваного в Росії українського режисера Олега Сенцова та інших політв’язнів.

Акція  відбувається у багатьох містах України. Про бажання долучитися до підтримки Олега Сенцова висловили намір понад 30 країн світу, і зокрема активісти в Росії. Сьогодні подібна акція відбулася і під Радою Європи.

14 травня цього року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною та категоричною умовою його припинення є звільнення усіх українських політв'язнів. На сьогодні їх кількість становить близько 70 чоловік. Серед них митці, журналісти, правозахисники, студенти, кримські татари.

Так Олег Сенцов намагається привернути увагу міжнародної спільноти до політичних переслідувань в Росії та окупованому Криму.

Учасники акції закликають лідерів різних країн світу підтримати їхні вимоги:

  • До Російської Федерації - звільнити Олега Сенцова та усіх людей, позбавлених волі за політичними мотивами в Росії та окупованому Криму.
  • До країн великої сімки - винести на обговорення під час 44 самміту G-7 в Канаді, питання звільнення Олега Сенцова та усіх людей, позбавлених волі за політичними мотивами в Росії та окупованому Криму. Ініціювати окремий перемовний процес між Росією та Україною щодо їх звільнення та виступити посередниками у таких перемовинах.
  • До лідерів різних країн світу - піднімати питання стану прав людини і політв’язнів в Росії та окупованому Криму під час усіх заходів за участі офіційних представників Російської Федерації, зокрема, під час заходів навколо Чемпіонату світу з футболу 2018.
  • До України - створити пост спеціального представника з прав громадян України, позбавлених волі за політичними мотивами в Росії та окупованому Криму.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень