Рівне готове до вакцинації від поліомієліту

На Рівненщині з робочим візитом побувала перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра Павленко

Мета її візиту – проінспектувати імунізацію рівненських дітей від поліомієліту. Зокрема, Олександра Павленко повідомила, що вакцини у Рівному зберігаються в належних умовах та розповіла про етапи безкоштовної вакцинації дітей:

– Ви знаєте, що в Україні зафіксовано спалах, який відбувся на Закарпатщині. Те, що дві дитинки були паралізовані. МОЗ прийняло рішення проводити додаткові заходи, додаткову вакцинацію. Незалежно від того, чи вакцинувалася дитина до того від поліомієліту, батьки можуть прийняти рішення додатково підкріпити її імунітет. Вакцинація буде здійснюватися в три тури. Наразі повним ходом відбувається перший тур вакцинації: вакцинуються діти від двох місяців до шести років. Після того будуть вакцинуватися діти від шести до десяти років.

До слова, сьогодні у Рівному є 22,5 тисячі доз інактивованої вакцини та більше ста тисяч доз оральної поліомієлітної вакцини, тому лікарі краю до вакцинації готові. Між тим, жителі області продовжують ставитися до цього з острахом, незважаючи на те, що Україна – єдина країна в Європі, де зафіксовані випадки поліомієліту. Так, минулого року в Україні провакциновано лише 50 % дітей, а цьогоріч не більше 14%. Варто зазначити, що такий показник є критично низьким, адже у Європі щороку вакцинують 95 % дітей. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень