Аварійний гуртожиток у Рівному придатний для життя, – мешканці

Ситуація з гуртожитком на Небесної Сотні залишається невирішеною

На засіданні міського виконавчого комітету влада мала визнати скандальний будинок аварійним, проте самі жителі попросили перенести питання, бо вважають його недовивченим.

На сторону людей стали й деякі депутати, зокрема Олександр Нестерук, Володимир Кудрін, Олександр Сухий та Роман Стасюк.

Міський голова Володимир Хомко сказав, що на вулиці ніхто не опиниться. Вже є домовленість про переселення всіх мешканців аварійного будинку в інше приміщення, в гуртожиток на вулиці Відінській.

Але пропозиція нового житла в людей викликала лише обурення: вони скаржилися, що нове житло менш стійке та непристосоване для сімей. Тож мешканці будівлі відмовляються переселятися і вважають, що їх будинок ще цілком придатний для життя. Принаймні допоки люди не приватизують свої "корисні метри". Проте влада може дозволити приватизацію лише неаварійного житла. 

Володимир Хомко продовжував переконувати пікетувальників у тому, що будинок дійсно в аварійному стані і несе загрозу його жителям. Для доведення своєї думки він наводив висновки наукового інституту, який дослідив ситуацію. Проте мешканці гуртожитку сказали, що це рішення наукової установи - "куплене".

Основною пропозицією влади було відселення 35 сімей в інше приміщення на термін, в який буде приводитися ремонт аварійного гуртожитку. Проте люди відмовилися виїжджати.

Полеміка тривала довго, в результаті прийняли рішення про повторне дослідження ситуації та відкладання рішення влади на місяць. За цей час самі мешканці мають надати пропозицію того, яка саме наукова установа повинна перевіряти на аварійність їхнє житло. Місто готове взяти на себе оплату цих послуг. І вже за місяць експерти повинні надати свої висновки, згідно з якими ситуація розвиватиметься далі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень