Рік заправлявся безкоштовно, бо придумав схему бонусів: афера на Черкащині з заправкою «WOG»

Чоловік себе винним не вважає

У Черкаській області за шахрайство засудили чоловіка. Він заправляв свій автомобіль бензином на одній з автозаправних станцій безкоштовно. Для цього він використовував чужі бонуси.

Ба більше, чоловік пропонував іншим водіям придбати у нього пальне зі знижками, повідомили у Драбівському районному суді.

Виявилося, що чоловік обкрадав картки користувачів заправки, які брали участь у програмі лояльності і отримували бонусні бали. 

У суді підозрюваний своєї вини не визнав та розповів, що мережа автозаправних станцій, на якій він раніше працював, має мобільний додаток, за допомогою якого можна заправлятися через бонуси.

Для того, щоб накопичувалися бонуси, людині видається картка.

 

Коли картка видається покупцеві — вона не реєструється, але на неї надходять бонуси. Для того, щоб розрахуватись бонусами, картку треба зареєструвати: внести дані власника, номер телефону і можна заправлятися.

 

При цьому, переконаний підозрюваний, необов`язково дані власника та номер телефону співпадали.

Тому з мобільного телефону він входив у програму лояльності, підбирав номери карток, якщо на них були наявні бонуси, реєстрував картку. Потім на його номер телефону приходив код, який давав можливість отримувати паливо безкоштовно. Так він заправлявся майже рік. 

За даними представника автозаправки, все викрилося тоді, коли їхні клієнти почали масово скаржитися на відсутність бонусів на картках лояльності.

 

Також опитавши працівників, вони встановили, що біля однієї із автозаправних станцій чергував автомобіль, водій якого пропонував клієнтам купити пальне дешевше, ніж на заправці.

 

Таким чином чоловік використав пального на суму 191 261 грн. 

Суд визнав підозрюваного виним. За свою «схему» йому «дали» 3 роки позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки. Цивільний позов до обвинуваченого потерпіла сторона не пред'являла. тож з чоловіка стягнули на користь держави лише майже 3 тисячі гривень процесуальних витрат.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень