Реформа в дії: районні лікарі на Рівненщині вже отримують більшу зарплату

Близько 15-16 тисяч гривень на місяць

На Рівненщині є лікарі, які відчули результати медичної реформи.

Здолбунівський районний центр первинної медичної допомоги  одним з перших в області отримав фінансування Національної служби здоров’я і вже з серпня лікарі почали отримувати більші зарплати, розповів головний лікар Здолбунівського районного центру первинної медичної допомоги Олег Сумко:

Частина жителів, яких в нас майже 57 тисяч, фінансується по деклараціях, це по «зеленому» списку, і менша частина – по «червоному», тобто, без декларацій.

 

На сьогодні ми повністю виплачуємо заробітну плату зі всіма доплатами медичним працівникам, ми встановили премії і надбавки. 

 

Наші лікарі отримують від 3 до 5 тисяч щомісячної доплати. Середній медичний персонал, який активно працює із лікарями, додатково отримує півтори тисячі гривень на місяць. 

Загалом, лікарі, з якими мешканці активно підписують декларації, отримують близько15-16 тисяч гривень на місяць.

До прикладу, фахівці тих закладів, які ще не співпрацюють із Національною Службою Здоров’я України (НСЗУ), отримують вдвічі менше.

Олег Сумко також зазначив, що окрім підвищення заробітних плат, змінилася і матеріальна база установи – у лікарню придбали нове медичне обладнання вартістю 100 тисяч гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень