Раз на рік – заява у Пенсійний фонд: у якому випадку це потрібно?

Деякі одержувачі пенсії ризикують лишитися без виплат

Частина пенсіонерів, які отримують пенсію через банківську установу, не знімають кошти з рахунку по року, а то і більше, а буває, що виплата пенсії здійснюється за довіреністю – саме у таких випадках до Пенсійного фонду треба подавати нову заяву.

Робиться це раз на рік

Як повідомляють у головному управлінні Пенсійного фонду у Кіровоградській області,

у таких випадках передбачається, що банк зобов’язаний повідомити про це відповідному органу Пенсійного фонду, а одержувач – подати нову заяву до органу Пенсійного фонду.

Що потрібно зробити пенсіонеру?

Відповідна заява подається одержувачем особисто до відділу обслуговування громадян (сервісного центру) за місцем фактичного проживання.

Таку ж заяву може надати й банківська установа після звернення одержувача до неї.

Дії Пенсійного фонду

Щомісяця після отримання таких списків із банківських установ спеціалісти головного управління ПФУ надсилають пенсіонерам, які вказані у списку, листи-повідомлення щодо необхідності подати нову заяву.

Якщо нову заяву не подано?

Якщо протягом місяця з дати направлення повідомлення пенсіонер не подав нову заяву, переказ пенсії на його банківський рахунок припиняється і надалі виплата пенсії здійснюється через відділення пошти за місцем проживання пенсіонера.

Джерело: Гречка

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень