Радянські міста та вулиці перейменує Верховна Рада

Цими вихідними розпочався другий етап декомунізації в Україні

З 21 листопада в Україні розпочався другий етап дії закону про декомунізацію, коли парламент отримує право самостійно перейменовувати міста і вулиці. Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій.

Після 21 листопада, відповідно до закону, Верховна Рада має право самостійно визначати і приймати рішення про перейменування того чи іншого міста, тієї чи іншої вулиці, за поданнями Українського інституту національної пам'яті, за поданнями експертного співтовариства, - сказав Парубій.

За словами Андрія Парубія, у парламенті отримали цілу низку подань щодо зміни назв від місцевих адміністрацій. Дуже характерно, що багато з них надійшли одразу після місцевих виборів - буквально першими рішеннями, які ухвалили новообрані місцеві ради в Донецькій і Луганській областях, були рішення про перейменування своїх міст, вулиць.

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович нагадав, що в питанні перейменування вулиць у нових міських, сільських і селищних голів є час до 21 лютого 2016 року, і позбавлення від тоталітарної спадщини у вигляді пам'ятників або пам'ятних табличок до 21 лютого також є безпосередньою відповідальністю місцевої влади.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень