Письменники Рівненщини лишилися без приміщення через політичну партію

Шукають тепер інше місце для свого осередку

Обласну спілку письменників виселили з Народного дому, і тепер вони просять в обласної ради надати їм інше місце.

З таким проханням на засідання комісії обласної ради з питань будівництва та розвитку інфраструктури прийшла голова спілки письменників Рівненщини Ірина Баковецька.

Вона каже, що ще у 2014 році склалася ситуація, коли Національна спілка письменників припинила фінансування, і оплату комунальних послуг обласний осередок мав взяти на себе. Оскільки це неприбуткова організація, такої змоги не було.

Тож тодішня голова спілки письменників Рівненщини вирішила здати приміщення у суборенду політичній партії «Рух Валентина Наливайченка «Справедливість», а розірвати договір достроково партія відмовилася, говорить Ірина Баковецька:

- Наша попередня голова вирішила віддати в суборенду ці три кімнати. Ну, звичайно, можливо, такий і досить негативний крок, але це, як то кажуть, не від добра. Ми збирали збори, аби розірвати договір між політичною партією, яка суборендує це приміщення. Ну, власне, лідер не погодився. Ну це Наливайченка (партія, - ред.). 

У кімнаті в народному домі, куди письменники змушені були перебратися, не було жодних умов не лише для своїх людей, а і для іноземних делегацій.

Тепер спілка знайшла місце на Симона Петлюри, 35 – там розміщене управління євроінтеграції і здаються приміщення на 3-му поверсі.

Обласна комісія підтримала таке рішення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень