Псевдоволонтери в дії: як відрізнити шахрая

Військові просять громадян остерігатися псевдоволонтерів і радять співпрацювати з уже відомими волонтерськими групами

Поширеними стали схеми шахраїв, коли за основу береться реальна подія, але в список необхідного входять зовсім не потрібні для військових речі. І, частіше за все, прохання про допомогу та збір коштів шахраї оприлюднюють значно пізніше, коли всі проблеми уже владнали. Разом з тим, у випадку, якщо зустрічається прохання про допомогу від окремого військового -  краще зв’язатися з його військовою частиною чи керівництвом та перевірити інформацію, розповідає старший лейтенант, начальник прес-служби однієї з бригад, Влад Якушев:

 

 

- Таких ситуацій було кілька, коли бралась якась подія, використана як привід, і під цей привід починали збирати гроші. Тому є якийсь перелік волонтерських організацій, які вже відомі і яким довіряють. Можливо, не варто давати гроші невідомим, які з’явилися несподівано. Якщо виникає потреба, щось необхідно військовій частині або окремій людині, окремому підрозділу, я би просив перевіряти цю інформацію, зв’язуватись з тою частиною, з керівництвом того підрозділу.   

 

Перші ознаки обману, за словами військових, коли просять зібрати кошти на харчі та форму. В ОК «Захід» запевняють: цим у Збройних силах забезпечують.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень