Процедуру обрання головлікарів медзакладів Рівненщини змінили

Обласна рада більше не обиратиме, а лише, фактично, затверджуватиме керівника

Урядові зміни, внесені у постанови Кабміну, змінили процедуру обрання керівників закладів охорони здоров’я.   

Про це напередодні під час засідання постійної комісії облради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства повідомив керуючий справами виконавчого апарату ради Богдан Сологуб.

Зміни полягають у тому, що головного лікаря медичної установи обиратиме спеціальна конкурсна комісія. Її створенням саме займаються в обласній раді.

Тобто, якщо досі усі охочі претенденти на посаду головлікаря приходили на сесію обласної ради, де депутати з-поміж них обирали одного, то нині цим відбором займатиметься конкурсна комісія у складі 9-ти осіб.

Хто входитиме у її склад, говорить Богдан Сологуб:

- Конкурсна комісія з метою обрання керівників комунальних закладів охорони здоров’я створюється у складі 6-9 осіб. При чому, паритетно, в однаковій кількості в ній повинні бути представлені:

а) представники від власника (обласна рада, - ред.);

б) представники від трудового колективу того закладу, керівника якого обирають;

в) представники громадськості.

Конкурс для представників громадських організацій на членство у конкурсній комісії на сайті облради оголосять найближчими днями. Він триватиме 15 днів.

Під час роз’яснення змін до постанови членам профільної комісії облради Богдан Сологуб звернув увагу на вимоги до громадських організацій.

Важливо, щоб громадські організації, представники яких хочуть увійти в склад конкурсної комісії, були зареєстровані, щонайменше, за 2 роки з моменту створення комісії, а їхня діяльність, згідно із статутом, стосувалася медичної сфери чи протидії корупції. Уже подалися 2 претенденти -  Асоціація медсестер та Асоціація анестезіологів. Від кожної ГО може бути лише 1 представник.

Відповідно до змін, конкурс на посаду очільника медзакладу оголошуватиме голова обласної ради.

Все інше – вивчення претендентів, перевірка поданих документів, тощо – справа конкурсної комісії. Конкурс на посаду керівника медзакладу оголошується впродовж 3-х робочих днів з моменту, як ця посада стає вакантною, і триває не більше 30-ти днів.

Тоді комісія рекомендує переможця і його уже затверджують депутати на сесії.

Постановою передбачене й таке, що конкурсна комісія може не рекомендує жодного претендента. Але у цьому разі має чітко обґрунтувати таке рішення.

Нині проект рішення зі змінами готує апарат облради.

Склад конкурсної комісії, яка буде постійно діючою і обиратиме керівників усіх закладів охорони здоров’я, депутати затвердять на сесії 16 березня.

Тоді ж депутати затвердять зміни у проведенні конкурсу на посаду керівників медичних установ.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень