Прокладали газ - знайшли мамонта

Фермер з Мічигану випадково натрапив на рештки Mammuthus Рrimigenius ("Мамонта найвеличнішого")


Джеймс Брістл та його друг знайшли залишки мамонта, коли прокладали трубу для природного газу. «Спочатку ми подумали, що це був  зігнутий стовп від огорожі чи щось таке» - сказав Джеймс. Згодом виявилося, що за стовпа вони прийняли 60-сантиметрве ребро давно вимерлої тварини.

Фермери сповістили про свою знахідку  працівникам Мічиганського університету, після чого на місце вирушила команда з 15 археологів. «Неймовірна знахідка, це один з найповніших комплектів кісток мамонтів класу Mammuthus Primigenius, які були знайдені на території США», - сказав професор університету Ден Фішер. Варто, однак, зазначити, що рештки мамонтів не є надто рідкісними у США, лише у штаті Мічиган на сьогодні  знайдено 300 решток мамонтів та стільки ж мастодонтів.

Загалом на місці розкопок знайдено череп, таз, бивні, лопатки, численні хребці та ребра.  Ще більший інтерес викликають частини тіла, які знайти не вдалося. У мамонта відсутні задні кінцівки, це свідчить про те, що його, напевно, частково з’їли первісні люди. Також поруч з тілом знайдено три камені розміром з баскетбольний м’яч. Вчені припускають, що це каміння використовувалося для того, щоб підвісити тварину і помістити її у своєрідний доісторичний «холодильник».

На відео директор Музею палеонтології розповідає про знахідку і зазначає, що мамонт мав вік близько сорока років

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень