Проїзд до Здолбунова здорожчав. Контролювати тарифоутворення обласна влада не може

Перевізники підвищили вартість проїзду до Здолбунова

З 26 травня доїхати з Рівного до райцентру коштує 9 гривень. Вперше запровадити таку вартість квитка власники маршруту намагалися торік, коли ціна на пальне перевищувала 25 гривень.

Фото ресурсу "Здолбунів City" за 2015 рік

З часом, коли ціна на дизпаливо знизилась, перевізники зменшили вартість проїзду на одну гривню. І от знову повернулася до 9 гривень. Перевізники аргументують це знову ж таки підвищенням цін на пальне. Крім того, через закриття переїзду у Квасилові відстань до Здолбунова збільшилася на 9 км, тож водії використовують вдвічі більше пального. Перевірити обґрунтованість тарифу влада не може, адже згідно із змінами Кабміну, облдержадміністрації вже не мають повноважень впливати на формування тарифів перевізниками, говорить начальник обласного управління інфраструктури та промисловості Федір Мисюра:

 

- Від 25 березня постановою Кабінету міністрів було внесено деякі зміни, і таким чином, вартість проїзду пасажирів автобусами на приміських маршрутах встановлюється перевізниками самостійно на підставі економічно обґрунтованого тарифу по зонам. Виключено пункт, де адміністрація погоджувала б такі тарифи. Встановлено вільне тарифоутворення і адміністрація не має можливості впливати на перевізників щодо цих тарифів.

 

Тим часом, такі повноваження зберігає за собою антимонопольний комітет. Разом з тим, за словами Федіра Мисюри, більше повідомлень про підняття вартості проїзду на інших маршрутах не надходило, принаймні поки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень