Синоптики Рівного скоро прогнозуватимуть не лише погоду

Про нові методики у центрі гідрометеорології

У Рівному почнуть прогнозувати викиди шкідливих речовин у повітря на підприємствах. Цим займатимуться фахівці обласного центру з гідрометеорології.

Якщо раніше з допомогою спеціального обладнання тут могли перевіряти повітря після викидів шкідливих речовин, то тепер фахівці метеоцентру зможуть спрогнозувати шкоду для мешканців обласного центру.

Про нову методику роботи розповів начальник обласного центру з гідрометеорології Богдан Масовець:

Тобто так само,я к ми прогнозуємо погоду, ми будемо прогнозувати викиди шкідливих речовин у атмосферу. Якщо наші спеціалісти бачать, що на території Рівного вже завтра можуть бути понаднормові викиди у повітря, то вони звертаються на те підприємство із вимогами прийняти міри, зменшуйте викиди і так далі. Таку методику ми зараз починаємо впроваджувати на території міста Рівне.

Список підприємств Рівного, викиди яких мають спрогнозувати на метостанції, сформує техногенна комісія обласної ради. У Рівненському обласному центрі запевняють, що техніка тафахівці готові до такої роботи. Богдан Масовець пообіцяв повідомити про результати перших таких прогнозів. 

Загалом постійний моніторинг стану повітря в місті гідрометцентр проводить з трьох контрольних точок - в районах автостанції «Чайка», на вулиці Млинівській (об’їздна) та на залізничному вокзалі. 

До речі, сходити на онлайн екскурсію на метеостанцію можете вже.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень