Продавців книг Рівного закликали не продавати антиукраїнську літературу

Для цього у Рівненській облдержадміністрації провели зустріч з підприємцями та представниками підприємств, що продають книги у місті, громадськими активістами, які виявляли у книгарнях міста антиукраїнську літературу

До торговців книгами звернулася заступник голови Рівненської облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко:

Ні в якому випадку ніяк ми не хочемо десь там обмежити вашу підприємницьку діяльність. Однак, погодьтесь, що від позиції кожного з нас – громадянської, патріотичної, коли наша держава в умовах війни, мабуть, залежить багато. І торгівля книгами – це не просто бізнес, і не просто підприємницька діяльність. Ми разом з вами всі – і громадськість, і влада, і законотворчі, і ті, хто торгують книгами, несемо відповідальність за виховання наступного нашого покоління. Тому що ми разом здійснюємо просвітницьку діяльність у нашій державі.

Торговців книгами ознайомили із змінами до законодавства, які обмежують доступ на український ринок антиукраїнської продукції. Зокрема, за словами Світлани Богатирчук-Кривко, з 1 січня заборонено виготовляти, розповсюджувати матеріали, що

містять заклики, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, комуністичного або націонал-соціалістичного нацистського режимів та їхньої символіки, розпалювання міжетнічної, расової ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і здоров’я людини.

Також заборонено поширювати продукцію, що містить

популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, що створюють позитивний образ працівників держави-агресора, працівників радянських органів державної безпеки, виправдовують чи визнають правомірними окупацію територію України.

Окрім цього, за словами Світлани Богатирчук-Кривко, Кабмін збирається затвердити три документи з інформаційної безпеки держави. Перший з них стосується порядку видачі дозволу на ввезення видавничої продукції, що виготовлена  чи ввозиться з держави-агресора, тимчасово окупованої території України. Другим затверджується порядок вилучення з обігу літератури, яка поширюється без таких дозволів. Третій – це положення про експертну раду з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення до недозволеної.Окрім цього, Кабмін збирається затвердити три документи, які теж стосуються інформаційної безпеки держави.  

Світлана Богатирчук-Кривко закликала торговців книг ознайомитися з цими документами і подавати в облдержадміністрацію зауваження та пропозиції. Там їх узагальнять і подадуть експертній раді.

У свою чергу, торговці книгами запевнили, що у них у книгарнях нема антиукраїнської літератури.

А представник "Клубу сімейного дозвілля" у Рівному (на фото), серед продукції якого таки помічені  книги з антиукраїнським змістом, пообіцяла:

Знайома з цим випадком. Здійснюємо заходи, щоб виправити ситуацію. 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень