Проблеми з субсидією та ліками: рівненські пенсіонери розповіли Ляшку про свої біди (ФОТО)

Таких сімей - мільйони

У середу, 17 жовтня, лідер Радикальної партії Олег Ляшко зустрівся з рівненськими пенсіонерами, аби більше дізнатися про їхні проблеми.

Сергій Батурін із Рівного має першу групу інвалідності. Чоловік пересувається на візку і мешкає разом із дружиною у 3-кімнатній квартирі на вул. Гайдамацькій.

Сім’я кілька місяців добивалися отримання субсидії. За цей час вони пройшли усі «кола пекла», каже 55-річний глава сімейства:

Ми приписані були - я і мама. Півроку тому мама померла. Ми поїхали повідомити, що я лишився сам і треба оформити субсидію. Мені сказали, що спочатку потрібно оформити спадок, потім приписати дружину, оскільки вона фактично перебуває «у повітрі». Пізніше сказали, що у нас такі обставини, що треба проводити комісію, тому повинен прийти інспектор, щоб оглянути стан житла.

За словами Сергія, інспектор до них навідувався кілька разів: спочатку не дочекався, доки йому відкриють і пішов геть, іншим разом - прийшов зранку і без попередження:

Прийшов як слідчий – сів на кухні і допитував, як слідчий. Добре, що встиг відчинити двері, бо й цього разу написав би, що нікого вдома не було. За останніми платежами, нам субсидію уже нараховують, але ж до цього ми втратили кілька місяців.

Лідер Радикальної партії вважає це знущанням з людей, а не «Об’єднанням українських сімей», як це називають в Уряді:

Оформлення субсидії фактично перетворили у профанацію. А зробили це для того, щоб просто відрізати мільйони таких же сімей, як ви, від субсидії. Ваша історія – це історія мільйонів людей, які отримують копійчані пенсії і такі ж зарплати, і залежать тільки від субсидії. А щоб її отримати - треба просити і принижуватися. Тому я добиваюся від Уряду, щоб вони скасували своє рішення, яким обмежили право людей на отримання субсидії.

Сукупний дохід сім’ї – близько двох тисяч гривень: 1700 грн - пенсія Сергія, ще 270 грн отримує Валентина – по догляду за чоловіком. За ці гроші пенсіонери харчуються, оплачують комунпослуги та лікуються. У нього – слабкі нирки, у неї – проблеми з суглобами. На ліки щомісяця йде більш як половина пенсії.

Як зазначив Олег Ляшко, на сьогодні ліки – це величезна проблема для багатьох українців:

Кожна друга людина, за статистикою, відмовляється від лікування через брак коштів. Ми запропонували план, як знизити ціни на ліки. По-перше, відновити держконтроль за цінами на них. Ну не може бути такого, що у сусідніх аптеках ціни різняться на 100-200 грн! А все тому, що створюють монополію і на цьому наживаються. У нас, як мінімум, вдвічі дорожчі ліки, ніж у сусідній Польщі чи Білорусі, тому що там є контроль.

Тому я пропоную ввести обмеження рентабельності на ліки, - щоб вона становила максимум 10-20%. А за продаж фальшивих ліків – 10 років в’язниці.

До слова, лідер Радикальної партії також планує збільшити обсяг фінансування урядової програми «Доступні ліки». Так, цього року на її реалізацію передбачили мільярд гривень. Проте необхідно, щонайменше, удвічі більше, каже Олег Ляшко. Також треба добитися того, аби  держава фінансувала купівлю препаратів від онкології, серцево-судинних захворювань та діабету. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень