Проблема масового всихання лісів на Рівненщині змушує скликати виїзні наради

З високопосадовцями

Проблему всихання соснових насаджень і необхідність внесення змін до Санітарних правил обговорили учасники виїзної наради.

Захід відбувся на базі Сарненського та Клесівського лісгоспів під головуванням заступника голови Держлісагентства України Володимира Бондара. Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

На сьогодні лише в Рівненській області 16 тисяч гектарів хворого соснового лісу, який потребує здійснення санітарно-оздоровчих заходів. А площа всихання насаджень у лісах становить понад 330 тисяч гектарів.

На відміну від інших європейських країн, в Україні окремі законодавчі документи не дають лісівникам оперативно здійснювати заходи контролю та локалізації осередків масового розмноження шкідників і хвороб. А це завдає значних збитків лісогосподарським підприємствам та зменшує надходження до місцевих бюджетів. 

Одним із ефективних рішень проблеми може стати зміна Санітарних правил. Тому на виїзному семінарі ми хочемо розпочати швидку та ефективну дискусію, результатом якої стало б законодавчі напрацювання. Адже нині ми маємо глобальну проблему в лісі, яка набуває ознак епідемії, наголосив заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар.

Надзвичайно цікавим для українських лісівників став досвід боротьби з таким екологічним лихом білоруських колег. У сусідів проблема всихання лісу стала актуальної ще кілька років, тому на рівні держави виділяються значні ресурси на попередження її поширення.

Не допустити поширення всихання дерев – головне завдання колег з Польщі, які наголошують, що «лісівники мають йти попереду короїдів».

«Якщо ми сьогодні не будемо вживати швидких заходів у боротьбі з поширенням масового всихання соснового лісу, то вже до кінця року цифра пошкоджених насаджень в області може збільшитися вдвічі», - попереджає начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень