«Чому ми впадаємо у крайнощі?», - рівняни про вихідний у шевченківський день

Встановити державний вихідний у День народження Тараса Шевченка - 9 березня - пропонує Інститут національної пам'яті

Цікаву думку з приводу такої пропозиції висловив журналіст з Рівного Анатолій Гуменюк.

Він написав у соцмережі Фейсбук: 

Можна погодитися з директорм Іституту національної пам'яті В.В'ятровичем щодо скасування вихідного дня на 8 березня (але не свята!). Можливо, це стане приводом у цей день більшій кількості мужчин вітати жінок безпосередньо.

 

Але як розуміти встановлення вихідного на Шевченківський день - 9 березня? З якого дива на честь письменника, хай навіть талановитого і пророка, робити вихідний?

 

Цікаво, де у яких країнах є така практика? Чому ми впадаємо у крайнощі? Хтось справді може подумати, що в українців лише один талановитий поет - Тарас Шевченко, лише один геніальний полководець- Богдан Хмельницький, лише один борець за національне визволення - Степан Бандера...Чи не збіднюємо ми себе самі перед світом?

З Анатолієм Гуменюком погодилися і інші дописувачі:

Петр КулинецПетр Кулинец Крайнощі - наша вроджена риса!

Микола Кривий Я погоджуюсь з думкою П. Кулінця. Нами керують крайнощі. І по мові, і по історії, і по пам'ятниках, і по політичних партіях, і ... цей список можна продовжити. Головне - напустити диму.

Ева Филипович Ева Филипович Наперекір В"ятровичу я матиму свято у день 8 березня, бо це день моїх уродин. А день народження, то день народження. На рахунок 9 березня, то явний перегин і нема чого В"ятровичу визначати, як і що хочуть святкувати люди.

Kordonets Oleg скажемо, що тоді вже і 27 серпня тра робити вихідним... нє, ну а що, чим Франко не заслужив? :)

Oxana  ProkopchukOxana Prokopchuk а Леся Українка шо, не заслужила вихідного - бо тіко про чоловіків згадують.

Kordonets OlegKordonets Oleg так-так... і Олга Кобилянська і Марко Вовчок та багато інших... Варто буде приймати закони щодо днів не вихідних)))

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень