Про що моляться 20 листопада до ікони «Взиграніє Немовляти»

У православній церкві 20 листопада вшановують пам'ять святого Федота - одного з мучеників, які постраждали за віру в Христа.

20 листопада на річці лід вже остаточно замерзав. Рибалки відправляються на риболовлю, попередньо перевіривши всі свої снасті.

20 листопада жінки починали прясти, але перед початком роботи обов'язково молилися святому Федоту для того, щоб попросити захисту і допомоги, адже саме Федот був відомий, як покровитель жіночого рукоділля. 

Крім того, 20 листопада вшановують ікона Божої матері «Взиграніє Немовляти», яка вважається однією з найбільш незвичайних і унікальних ікон хоча б тому, що на ній Ісуса зображують у русі, а не статично, як на більшості образів.

Згідно з історичними даними, «Взиграніє» - «жіноча» ікона, яка представляє собою копію аналогічного візантійського образу і є чудотворною. Їй часто моляться жінки, які довго не можуть зачати дитину. Приходять до образу і парою, щоб молитися разом з чоловіком.

Часто 20 листопада замовляють і молебень під назвою «Взиграніє». Особливо це стосується жінок, які мають скоро народити дитину. Вважали, що в цьому випадку немовля буде здоровим.

Саме 20 листопада вважається торжеством материнської любові. Тому матерям в цей день виявляли особливу шану і повагу.

Народні прикмети на 20 листопада

Ожеледь на Федота - погода протримається достатньо довго

Рясні снігопади 20 листопада - навесні буде сильна повінь

Сніг 20 листопада лягає на вологу землю - жито добре вродить

Все те, про що в цей день думає вагітна, за прикметами, переноситься на дитину

 

Наші новини у Тelegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень