Про що говорять коти, стане відомо за 5 років

Принаймні науковці беруться розшифрувати котячу мову

У Лундському університеті (Швеція) стартував п'ятирічний проект з розшифровки мови котів. До 2021 року місцеві фахівці з фонетики обіцяють пояснити, що саме означає нявкання, муркотіння і бурчання котів. Про це повідомляє Daily Mail.

Дикі кішки перестають нявкати після досягнення повноліття - коли їм більше не потрібно привертати увагу своїх матерів, вимагаючи ласки і молока. Однак після одомашнення кішки навчилися спілкуватися з людьми, до самої смерті видаючи різні звуки.

Щоб визначити точний зміст конкретних сигналів, шведські лінгвісти запишуть звуки, що видають 50 кішок, які живуть в різних місцях. Вчені спробують зрозуміти, як настрій тварин впливає на нявкання - як дружелюбність, радість, грайливість, голод, роздратування, злість проявляється в звуках.

Кішки можуть свідомо змінювати інтонацію і мелодію свого нявкання - щоб донести до господаря певну думку, щоб вказати на терміновість свого повідомлення, щоб заявити про свій емоційний стан, - заявила провідний дослідник Сюзанна Шетц.

Лундські вчені сподіваються не тільки перекладати з «котячого» на «людський», а й допомогти господарям краще спілкуватися зі своїми вихованцями. Вони також планують з'ясувати, що кішкам подобається більше - щоб з ними говорили як з дорослими людьми або ж «сюсюкалися».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень