Про підвищення вартості проїзду з 1-го квітня: «Це не гумор. Це може навіть не статися» - Миронюк

До речі, маршрутники просили більше, ніж 5 грн

Вартість проїзду в тролейбусах з першого квітня має зрости до трьох гривень, а в маршрутках – до п’яти. З таким проханням управління транспорту і зв’язку кілька тижнів тому звернулося до міськвиконкому. Утім це ще не остаточна цифра та дата. Про це розповів керівник рівненського управління транспорту і зв’язку Віталій Миронюк:

Це не гумор. Це як пропозиція, і це може навіть не статися. Ми процедуру почали ще на початку лютого. Спершу місяць триватимуть громадські обговорення.  За цей час ми збираємо матеріали з Інтернету щодо думки людей. Зокрема, певні ЗМІ вже проводили дослідження, де 86% рівнян були не згодні з підняттям. Хоча опитування "Рівне 1" показало, що згодні 50 на 50%. Цих матеріалів назбирається певна кількість.

Також ми провели розрахунки.  До прикладу, маршрутники подали свої пропозиції навіть на рівні 5,90 грн - 6,15 грн за проїзд. Ми їх маємо підтвердити чи спростувати. Вирішили, що маршрутники можуть обійтися з вартістю проїзду 5 грн.

Тут багато нюансів: різна вартість і якість пального на заправках. Водій каже, що заправився дизелем за 26 60, коли було -10 градусів (нині середня вартість ДТ - 27,8 грн, - ред.). Але багато на ньому не виїздив, адже пальне було не зимовим. Тож і таке треба враховувати. Нині ці всі документи з розрахунками на розгляді в Антимонопольного комітету.

 

Після розгляду на другий вівторок березня місяця заплановане засідання виконкому.  «Допитуватимуть» мене. І перевізники будуть, і громадськість. Можливо, не 3 грн буде, а 2,50.  

Варто зазначити, що з тролейбусами складається інша ситуація, а саме – підняття ціни за квиток у «рогатому» транспорті, за словами Віталія Миронюка, питання нагальне:

Розрахункова ціна квитка – 3,18 грн. За такої вартості підприємство зароблятиме 10% від вартості квитка. Для себе: щоб підприємство купувало акумулятори, гуму, платило за Wi-Fi, щоб жило. Ну а поки що реальна вартість квитка – 2 грн.

Наразі на продажі квитків «Рівнеелеткротранс» отримує приблизно 30 млн грн. щороку, що значно менше за витрати, каже Віталій Миронюк. Утім, підвищення вартості проїзду в тролейбусах створює іншу проблему. Віталій Миронюк каже:

На цей рік нам виділили 36 мільйонів на компенсацію проїзду в тролейбусах для пільгових категорій. Просили 40, але виділили 36. Якщо ціна квитка зросте до 3 грн, то й просити доведеться вже 60 млн. Щодо компенсації маршруткам, то їм виділили великий НУЛЬ.

Усі розрахунки ви можете побачити в проектах регуляторних актів міськвиконкому за 2018 рік.

Нагадаємо, востаннє проїзд у рівненських маршрутках дорожчав у березні торік, а у тролейбусах – восени 2016 року.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень