Про четверте втілення Ісуса: секта чи «гризня» бізнесменів у Рівному (ФОТО)

Кому вірити?

«Коло слухачів»  - так називається впливова у Рівному організація, яка за словами бізнесмена Анатолія Ясковця, налічує близько сотні осіб. Чоловік називає себе потерпілим. Сьогодні він та інші потерпілі скликали прес-конференцію, аби розповісти громадськості про діяльність шахраїв.

Далі історія з їхніх слів:

Усі учасники організації "поклоняються" Петру Опанасюку – особі, яка називає себе

четвертим втіленням Ісуса Христа.

Другим був Вільям Волес, третім був Іван Богун.

З весни 2013-го року по червень 2017-го Анатолій Ясковець зі своє дружиною, тещею та трьома дітьми ходили до «Кола слухачів». Підприємець каже, що не за своєю волею позбувся більшої частини майна:

У результаті я, як успішний підприємець, залишився майже без майна. Все майно, яке належало моїй сім’ї - будинки, квартира, земельні ділянки – власниками всього стали Опанасюки. Його метою (Петра Опанасюка, - ред.) є лише фінансова складова.  

Моя дружина поводиться неадекватно після того, як він її затягнув. Заявила, що все майно, яке ми заробили бізнесом за 20 років – воно все належить Опанасюку, бо він є сином Господнім. Я, за його словами, нечисть. Організація офіційно не зареєстрована. Вона ховається за назвою «Українське товариство охорони пам’яток історії і культури Рівненської області».

 

Опанасюк використовує для своєї діяльності геомагнітну рамку. За допомогою неї він спілкується зі Світлими.

До слова, товариство, яке згадує п. Ясковець, фінансувало роботи творчого-виробничого об’єднання «Родовід».

Організація й справді зняла низку документальних фільмів, зокрема й про Битву під Берестечком.

Аби спростувати слова Ясковця, на прес-конференцію прийшли й представники «Українського товариства охорони пам’яток історії і культури Рівненської області». Зокрема відомий у Рівному архітектор Валентин Дем’янов і керівник товариства Сергій Лейчук.

Кажуть, що організація займається руйнуванням шаблонів про історію України, створених імперською Росією. Тому вбачають у діях Ясковця "Руку Кремля". Як виявилося, у Валентина Дем’янова теж є геомагнітна рамка:

Я використовую її під час розкопок тощо. Такий пристрій допомагає виявляти місця, де може бути якась історична пам’ятка. Не раз застосовували її при роботах у Рівному. Зокрема і в парку Шевченка при розкопках.

На конференцію прийшла й дружина Анатолія Ясковця Ольга та його старша донька Катерина. Запевняють, що п. Анатолій сам шахрай:

Він хоче заволодіти моїм майном. Протягом 20 років я вела бізнес, а він хоче це все у мене забрати. Хата, про яку він говорить, записана на мою старшу доньку Катерину. Там живу я з дітьми. Мати моя теж з ним у спільниках. Ясковець подав кримінальну справу на свою рідну дочку, яка нібито заволоділа його автомобілями.

За словами Ольги Ясковець, чоловік зрадив її, звідки й виник сімейний конфлік, який переріс у поділ бізнесу та майна. 

На ім'я Ольги Ясовець також зареєстрована низка юридичних осіб, де вона вносила гроші до статутних фондів. 

Між іншим, Анатолій Ясовець вносив чималі суми до статутних фондів підприємств, пов’язаних із учасниками т.з. «Кола слухачів». Чи за власною волею, чи завдяки маніпуляціям зі свідомістю - нині невідомо.

До прикладу, четверте втілення Христа Петро Опанасюк у реєстрах підприємців – керівник агрофірми на Рівненщині, внесок до статутного фонду якого зробив Анатолій Ясковець.

До речі, згадував бізнесмен полковника часів Хмельниччини Івана Богуна, якого він вважає третім втіленням Христа. На монумент Івана Богуна «Українське товариство охорони пам’яток історії і культури Рівненської області» нині й справді збирає кошти.

Окрім фінансування зйомки документальних фільмів, Анатолій Ясковець звинувачує Петра Опанасюка у псевдо-знахарстві. Каже, що чоловік запевняє деяких своїх фанатів у тому, що останні хворі на онкологічні хвороби і обіцяє їх лікувати. Окремі прихожани справді ведуться та приходять до псевдомесії лікувати дійсно смертельні хвороби. Одна з його помічниць Алла Рибчук таким чином і померла, кажуть її родичі, присутні на прес-конференції. 

Останнім часом жінка не хотіла з ними спілкуватися, натомість ходила до своєї організації.

Ольга Ясковець заперечує, що у жінки був не гепатит, а лейкемія, однак лікарі цього одразу не виявили. А посварилася вона з родичами знову через зраду чоловіка та спадкову квартиру.    

Завтра обвинувачені у сектанстві запланували провести власну прес-конференцію. Про продовження цієї історії читайте згодом на нашому сайті. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень