Присмак у роті, який говорить про проблеми зі здоров’ям

Це одна з ознак хворобливого процесу, який можна виявити ще не відчуваючи інших симптомів

Кислий, солодкий, гіркий, солоний або металічний присмак у роті має насторожити. Так організм може говорити про початок хвороби. 

Солодкий 

Зверніть увагу коли ви натщесерце ковтаєте просту воду. Якщо її присмак солодкуватий – це може бути ознакою діабету або гіперглікемії. Тобто йдеться про підвищений рівень цукру у крові. 

В організмі є надлишок глюкози, і іноді він виходить через слину. 

Гіркий

Печія, або кислотний рефлюкс, одна з найпоширеніших причин гіркого присмаку в роті. При цьому хронічні проблеми з носовим диханням також можуть змінювати смак, оскільки виділення з носа подразнюють смакові рецептори.

Інколи гіркуватий присмак у роті може виникати через приймання медикаментів. Але часом це буває й через гормональні зміни, стрес і певні стани, як от менопауза чи проблеми з печінкою.

Солонуватий 

Солонуватий присмак людина відчуває під час зневоднення. Зі зниженням вироблення слини зростає концентрація натрію в роті. До появи солонуватого присмаку можу призводити ліки проти алергії та гіпертонії. 

А також солонуватий присмак може вказувати на проблеми з нирками, адже вони відіграють ключову роль у підтримці електролітного балансу в організмі.

Кислий 

Найчастіше такий присмак з'являється через потрапляння шлункової кислоти в ротову порожнину. Крім того, гормональні зміни під час вагітності теж іноді призводять до такого явища.

Металічний 

Металічний присмак може бути раннім індикатором дефіциту певних вітамінів або мінералів, як-от цинк або мідь, а також захворювань нирок або печінки. Стійкий металічний присмак у роті може сигналізувати про гінгівіт – легку форму захворювання ясен.

Якщо зміни смаку в роті відбулися різко – одразу зверніться до лікаря. Адже ігнорування цього стану може призвести до проблем.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень