Приречену кабіну несло зі швидкістю 100 км/год. Удар в опору її катальпував, і з висоти 60 м вона полетіла вниз (ФОТО)

Із коми виводять 5-річного хлопчика, вся родина якого загинула

Investigators probing incident have revealed new details about the fatal crash  
A brake failure caused the car to move backwards rapidly before flying into airВнизу праворуч - із розмитим на фото обличчям - хлопчик, якого сподіваються врятувати

У кабіні на канатній дорозі в Італії відмовили гальма, але чому – незрозуміло. Хоча є людина, яка каже, що ще в суботу вказувала працівникам канатної дороги на поламку.

Як пише The Daily Mail, слідчі, що встановлюють усі обставини трагедії, в результаті якої в неділю загинули 14 людей, виявили, що, після того, як гальма відмовили, приречена машина покотилася назад зі швидкістю 60 миль на годину, далі зіткнулася з опорою та від удару стрімко злетіла у повітря.

Це повідомлення з’явилося у вівторок, коли медики готувались вивести з медикаментозної коми єдиного, хто вижив у трагедії – п’ятирічного Ейтана Бірана.

Хлопчик втратив у жахливій катастрофі обох батьків, брата,  прабабусю та прадіда.


Survivor Eitan Biran is in a stable condition in intensive care after Sunday's crash30-річний Аміт Біран (зліва), його дружина Тала, 26 (праворуч), та їхній дворічний син Том були серед загиблих у катастрофі. Старший син Ейтан, якому п’ять, зараз бореться за життя в лікарні. Бабуся і дідусь Тали Іцхак та Барбара теж не вижили

Марко Габусі, один зі слідчих, який з’ясовує всі обставини трагедії, що сталася біля вершини гори Моттароне, пояснив динаміку аварії у своєму звіті.

«Є дві гальмівні системи, які повинні діяти, якщо, не дай Боже, щось подібне трапляється. Якщо гальмівна система не спрацьовує, салон повертається назад. Тут, за оцінками, він зробив це зі швидкістю більше ста кілометрів на годину (60 миль/год).

 

Такого не мало бути, але сталося зіткнення і крутий схил  виступав як трамплін: салон катапультувався зі швидкістю 100 миль/год, пролітає 55 м (60 ярдів), а потім далі котиться вниз, поки не вдаряється у дерева… Можете уявити, що сталося і з чим зіткнулися рятувальники», - сказав він.

Схема жахливої катастрофи - як її можна собі уявити зі слів слідчих. Фото The Daily Mail (переклад наш)

Головний прокурор Вербанії Олімпія Боссі виступила у вівторок, переглянувши кадри відеоспостереження.

«Кабіна майже досягла точки висадки, ви бачите, що вона стрибає і повертається назад», - сказала вона на пресконференції, додавши, що кадри не фіксують весь шлях кабіни.

 

Боссі заявила, що підозрюваних на цей момент немає, і жодна гіпотеза щодо причин аварії не може бути виключена.

 

Вона додала, що свідок, який повідомив про поламку за день до аварії, буде допитаний якомога швидше.

The cable car hit a pylon, then hit the ground, tumbling down the mountain for about 500 metres (1,600 feet), before coming to a stop, according to news reports
Загалом кабіна котилася по схилу ще кілька десятків метрів

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень