Рівненського Пісню відзначив Президент

За голову цього рівнянина терористи колись обіцяли 50 тисяч доларів

Йдеться про мешканця Березного Володимира Пастушка - музиканта і виконавця повстанських пісень, прозваного Піснею. 

Під час подій Революції Гідності він був сотником 35-ї майданівської сотні «Волинська Січ», а нині - служить у Нацгвардії. 

Про те, як потрапив на Майдан, Володимир Пастушок розповідав "Урядовому кур'єру" так:

21 листопада, коли в українських містах виникли мирні майдани, мене як виконавця повстанських пісень (а я їх збираю, записую, сам кладу на музику) запросили виступити на одному з найчисельніших — у Луцьку, там було близько 10 тисяч людей, переважно молодь. Я співав «Хотів би дожити і вмерти тоді, як прапор у руки візьмуть молоді…» В їхніх руках побачив наші національні прапори, в очах — віру та впевненість. І вирішив, що це, власне, не мій майдан: у своєму ж бо, на якому був у 2004-му, розчарувався…

 

Та 30 листопада все змінилося. Коли я побачив, як жорстоко били студентів, вирішив: моя донька в такій державі жити не буде! І одразу ж поїхав до Києва на Майдан.

На очах Володимира Пастушка загинув рівнянин Олександр Храпаченко. Олександр ще встигнув крикнути сотнику: "Пісне, не геройствуй. Лягай!" І куля прошила його тіло. 

Президент вирішив відзначити Володимира Пастушка

орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Підписав відповідний указ, у якому говориться, що орденом відзначають 

За громадянську мужність, самовіддане відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, виявлені під час Революції Гідності, особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

З нагородою рівненського Пісню привітав у Фейсбук голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень