Правила нарахування змінили: буде швидше, мати можна більше, але отримувачів стане менше

З 1-го травня субсидії призначають по-новому

З 1-го травня субсидії призначають по новому. Також напередодні уряд запровадив ще низку нововведень.

Так, для отримання допомоги встановили нові обмеження - додалися валюта, дорогоцінні та банківські метали, вартість яких перевищує 56 тисяч гривень, або 25 прожиткових мінімумів.

Нові зміни дозволять перепризначати субсидії без подання відповідної заяви більшості субсидіантам.

Також нові зміни дозволять отримувати допомогу тим, хто, до прикладу, має квартиру в місті та будинок у селі. Утім з кількома об`єктами нерухомості в одному населеному пункті компенсацію не призначать.

У випадку, якщо в субсидіанта є одне житло на правах спільної власності з іншими людьми, то збільшуватиметься розмір депозиту, який впливає на отримання субсидії.

Крім того, на допомогу можна претендувати, маючи на депозиті до 100 тисяч гривень.  

Термін розгляду заяв має значно скоротитися, оскільки тепер це робитиме не спеціальна комісія, а органи соціального захисту, відзначили в уряді.

Також новим рішенням уряду роблять автоматичне перепризначення субсидій тим домогосподарствам, які не мають критеріїв, за яких ця субсидія не призначається.

Крім того, раніше уряд уже відправив у минуле субсидії у безготівковій формі, говорить начальниця відділу соцвиплат та оздоровлення Рівненської ОДА Роза Слободенюк:

Хто отримував у безготівковій формі, мають обов`язково подати нову заяву, оскільки всі субсидії тепер будуть винятково у готівковій формі. Всі субсидії тепер будуть монетизовані.

Для більшості субсидіантів усе відбудеться автоматично. Зміни покликані автоматизувати більшість процесів і пришвидшити їх.

Крім того, зміни дозволять зекономити бюджетні кошти, оскільки громадяни, які насправді мають достатньо грошей для «безболісної» оплати комуналки, допомогу не отримуватимуть.

Попри автоматизацію процесів, нову заяву на призначення мають подавати люди зі змінами складу співмешканців, орендарі, внутрішньопереміщені та інші особи, яким субсидія призначається адресно.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень