Права важкохворих дітей: в законодавстві про них не написано, але рівняни за них боротимуться

За підтримки ЄС

За підтримки ЄС в Україні почав реалізовуватись проект щодо забезпечення прав важкохворих дітей. Він включає напрацювання змін до законодавства, які визначать статус дітей, які потребують паліативної допомоги. Про це повідомляє пацієнтська організація "Мережа 100% життя Рівне". 

Проект надання правової допомоги таким дітям та їх батькам називається «Підвищення ролі громадянського суспільства в забезпеченні прав дітей, які потребують паліативної допомоги». 

Внесок ЄС для реалізації діяльності в рамках зазначеного проекту складає близько 300 тис. євро. 
Спільно з "Мережею 100% життя Рівне" працюватиме фонд "Відродження", який за словами керівництва "Мережі" є локомотивом паліативної допомоги в Україні. Крім того до роботи долучиться Міністерство охорони здоров'я. 

За даними МОЗ у 2017 році – біля 17 500 українських дітей, а за даними ЮНІСЕФ – від 30 000 до 70 000 дітей потребували паліативної допомоги. 

Така розбіжність свідчить про недостатню увагу з боку держави Україна до проблем невиліковно хворих дітей. Крім того в Україні відсутнє законодавство, яке визначає статус дітей, які потребують паліативної допомоги. В результаті чимало маленьких пацієнтів змушені жити з нестерпним болем, бо лікарі відмовляються надавати допомогу важкохворим дітям.

Проект має 4 основних напрямки – два з них реалізуватиме мережа «100 відсотків життя Рівне» і два - асоціації дитячої паліативної допомоги. Асоціація візьме на себе розробку змін до законодавтства та просвітницьку роботу в регіонах. 

Мережа «100 відсотків життя Рівне» займатиметься розвитком громадянського суспільства – проводитиметься робота з батьківськими організаціями, організаціями релігійними, медиків та просто громадськими організаціями, що захищають права дітей, що потребують паліативної допомоги. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень