Прадідчелендж: начальник управління культури Рівного оголосив у соцмережі новий флешмоб

Він закликав розміщати інформацію про своїх предків у Фейсбук

Начальник міського управління культури Рівного Тарас Макименко назвав свою акцію #прадідчелендж.

У перекладі з англійської слово "челендж" означає виклик самому собі, зусилля над собою, труднощі. Чому до поширення інформації про предків Тарас Максименко вжив саме це слово - хтозна.

Досі найбільш відома акція у соцмережах, яка містила у своїй назві слово "челендж", була Ice Bucket Challenge, що у перекладі означає "виклик крижаним відром". Це була кампанія, спрямована на благодійництво, сенс якої полягав в обливанні себе відром крижаної води. За правилами, учасник, який облив себе відром крижаної води, має право кинути виклик ще трьом учасникам. Протягом 24 годин вони повинні зробити те ж саме. У разі невиконання умов виклику, людина повинна внести пожертву в доброчинний фонд у розмірі $100, в разі прийняття —  $10. Пізніше учасники в різних країнах стали відходити від початкових правил та змінювати їх. 

Тарас Максименко, який відомий своїм потягом до вичення історії, впровадженням ініціатив щодо археологічних розкопок у Рівному, новою акцією не пропагує благодійність, а, скоріше, закликає до вивчення власного родоводу. Тож написав у Фейсбук:

Нарешті, руки дійшли і до власної Родини. Знайомтесь - мій прадід по лінії маминої мами - Семанів Василь. За нагрудними відзнаками встановив, що дід служив у 18-ому Поморському уланському полку та мав відзнаку "вмілого стрільця". Період служби міжвоєнний, ІІ Річ Посполита, призивався з Станіславської (Івано-Франківської) області. 
Тепер найцікавіше!!! Щоб і у вас викликати інтерес до власної родини, запрошую до участі у #прадідчелендж. Правила участі у челенджі - оприлюднення фото з прадідом або прабабою та коротка історія про них, а також своє фото, де ви на них схожі ;). Після виклику у вас є місяць. Усі викликані мають далі запросити наступних три людини до участі. Отож викликаю до участі у #прадідчелендж - Журавля Юрія Григоровича, Алексіюка Руслана та Сидорука Анатолія.

Прадід Тараса Максименка

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень