«Пожмаканий»? Як виглядає тризуб, який зварили для Батьківщини – без інституту Патона (3 ФОТО)

«Запоріжсталь» каже, що була готова віддати сталь для нього – безплатно

Робота над зварюванням Тризуба, який хочуть розмістити на щиті Батьківщини-Матері кипить, але… Не всі впевнені, що роботи ці ведуться достатньо грамотно.

Днями в соцмережах набув розголосу ось такий допис (подаємо без змін):

Залишу тут свою експертну думку щодо виробництва тризубу для подальшого його встановлення на монументі «Батьківщина-мати» на заміну радянського герба.

Сьогодні в одному з пабліків побачив фотографію тризуба в стані «після зварювання» (судячи з лого – фото від Міністерство культури та інформаційної політики України).

Неозброєним оком видно, що середні листи конструкції дуже сильно покрутило. Тут не буду вдаватися в подробиці, але головне – таке буває від відсутності технологічних рекомендацій або від недбалого ставлення до роботи.

Свого часу при будівництві всього монументу до робіт був залучений Інститут електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України (тоді СРСР).

Наразі, як мені відомо, Інститут немає жодного, нажаль, відношення до виробництва такого знакового об'єкту.


Власне вирішив написати цей пост можливо як превентивний захід, так як хтось може і зверне на це увагу.

(с) Serg Schwab

В інтернет потрапили й фото самого процесу зварювання.

Дехто дивується апаратам, які для цього застосовувалися.

Тим часом «Запоріжсталь» повідомила, що була готова надати свою сталь для тризуба – безплатно.

Попри готовність Міністерства культури витратитися на сталь європейського виробника для заміни радянського символу на монументі «Батьківщина-Мати», виявилося, що «Запоріжсталь» вже надав сталь безплатно та сплатив за розробку проєкту. Це випливає із заяви, яка розміщена на сайті «Запоріжсталі».

«Запоріжсталь» на запит Міністерства культури та інформаційної політики України безплатно надав всю сталь для виготовлення герба та сплатив за розробку проєкту заміни радянського символу", - йдеться в заяві.

На підприємстві кажуть, що про претензії до сталі вперше почули лише після того, як Мінкульт розмістив на своєму сайті заяву про рішення купувати сталь для тризуба у Європі і за гроші.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень