Пожежа на сміттєзвалищі: коли запрацює установка, яка зменшить ймовірність виникнення займань

Адже інвестор уже вклав 20 мільйонів гривень

Суботня пожежа на рівненському сміттєзвалищі у Бармаках вкотре нагадала про установку для відбору зі сміття газу метану, який викликає займання.

Про її встановлення говорять вже роками, а у вересні торік навіть відбувся офіційний запуск.

Однак, пожежа поблизу Рівного, яку усю суботу гасили понад 20 людей – і рятувальники і працівники КАТП, говорить про те, що установка таки не працює.

Підстав вважати, що сміття хтось підпалив - немає, підтвердив директор КАТП 1728 Ростислав Кралюк. Крім того, каже, ситуацію ускладнював ще й сильний вітер.

Те, що установка не працює, підтвердив директор товариства «Мастеренерго Інвест» Андрій Кушніренко.

Угоду з київською компанією «ТзОВ «Мастеренерго Інвест» щодо встановлення на полігоні блочно-модульної теплоелектростанції, міська влада підписала ще у квітні 2016 року.

За словами Андрія Кушніренка, вони мають підписати угоду з «Рівнеобленерго» і з державним підприємством «Енергоринок».

Усе це, каже Андрій Кушніренко, мають зробити до 15 травня:

- Це тимчасова ситуація, це все потребує часу. Але зараз ми вже на стадії завершення, на стадії підписання основних документів. Технічно ми вже готові. Якщо ми підпишемо до 15 травня – то будемо працювати вже у промислових масштабах. Насправді, я знаю про цю пожежу, ми все робимо для того, щоб підписати документи якомога швидше. І робота цієї установки знизить пожежонебезпечність полігону, це правда.

У «Рівнеобленерго» повідомили, що жодних затримок з їхнього боку немає, вони чекають на повний пакет документів від інвестора. Як тільки вони надійдуть – усі необхідні погодження підпишуть.  

Між тим, як зазначив Андрій Кушніренко, установка на сміттєвому полігоні - це перший об’єкт на Рівненщині, який продаватиме електроенергію за «зеленим» тарифом у промислових масштабах.

Стеж за нашими новинами у  Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень