«Повністю пропащим органом» назвав Верховну Раду екс-голова Рівненської облдержадміністрації

Екс-голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук висловив свою думку щодо ідеї Генпрокурора Юрія Луценка забирати закордонні паспорти у депутатів, на яких внесено подання про притягнення до кримінальної відповідальності

Зробив це у соцмережі Фейсбук:

Верховну Раду України треба повністю реформувати і створити абсолютно новий за своєю філософією орган – на зразок того, як свого часу було створено поліцію і НАБУ. Ніякі половинчасті підходи не зможуть змінити якість роботи цього парламенту.

Причиною необхідності реформування парламенту Віктор Матчук назвав те, що він майже впевнений, що необхідної кількості голосів народних депутатів для підтримки ініціативи Генпрокурора не набереться. По-друге, вважає він, зараз треба говорити про зняття недоторканості не з конкретного депутата, а взагалі про скасування такого поняття, як депутатська недоторканість.

Тільки це може створити передумови для притягнення до кримінальної відповідальності. Якщо цього не зробити, то все інше – це напівзаходи, які, швидше за все, ніякого результату не дадуть.Те саме стосується ініціативи, щоб забирати закордонні паспорти у нардепів, на яких внесено подання про притягнення до відповідальності. Такі дії нічого не вирішують, оскільки у нас відкриті кордони з країнами, куди можна виїхати навіть по внутрішньому паспорту.

Віктор Матчук вважає, що потрібно запровадити досудове обмеження свободи пересування. Тому що, наприклад, сумнозвісний суддя Чаус покинув межі України по внутрішньому паспорту, і навіть не по своєму. Отже, виїхати з країни можна навіть тоді, коли позабирали усі паспорти. Але навіть це, на його думку, не вихід:

А взагалі такі половинчасті заходи щодо Верховної Ради взагалі не дадуть ніякого ефекту. Ми дуже дивуємося, коли кожен наступний склад парламенту виявляється гіршим за попередній. Потрібен абсолютно кардинальний підхід – перейти до інституційної реформи. Створити замість цього парламенту принципово інший за своєю філософією орган, який обиратиметься і працюватиме на абсолютно інших засадах. Бо Рада в нинішньому вигляді – це повністю пропащий орган, і ніякі поверхові зміни «для людського ока» її не врятують.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень