Повістки на «глазку»: Експерт пояснив, як реагувати на документи у дверях, залишені комунальниками

Про те, хто має право вручати повістки і як

Днями у соцмережах розгорівся скандал через випадок, який стався у Києві. Там зняли відео, як жінки, вдягнені в комунальну уніформу, прикріпляють повістку прямо на вхідні двері квартири на «глазок». Після цього вони фотографують «свою роботу» на телефон і йдуть. 

Співробітники керуючої компанії Дніпровського району в Києві, чиї працівниці розносили повістки, поясняють, що завдання носити повістки прописано у них в посадовій інструкції, а повістки їм передають з військкомату.

Повістка має бути вручена в руки особі, якої вона стосується, тому просто прикріпити повістку на двері та вважати, що особа її отримала, це незаконно, каже правозахисник Едуард Багіров.

- Якщо людина не підписала повістку, то дії військових з повісткою не мають юридичної сили. Особа, яку вони викликають, може не з’явитись до військкомату і ніяких правових наслідків для громадянина не буде.

 

Те, що вони сфотографували повістку на дверях квартири, теж немає ніякого значення. Вони могли її прикріпити, де завгодно. Військові мали дочекатися людину і вручити повістку в руки, та отримати підпис про вручення.

 

А прикріплення на двері - це відхилення від правил вручення повісток, - зазначив нам Едуард Багіров.

Правозахисник каже, що всі мають виконувати свою роботу, а не підміняти собою співробітників військкомату. У комунальних працівників немає таких повноважень на законодавчому рівні.

Якщо люди отримають повістки від співробітників жеку або консьєржа, то вони не можуть бути притягненні до відповідальності, якщо не з’являться у військкомат, зазначає Едуард Багіров.

Джерело: ТСН.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень