Повістки через ДІЮ: чи настільки Україна цифровізована?

Цифровий військовий облік – звучить цікаво... і неоднозначно

Колаж varta1
Колаж varta1

Минулого тижня спікер Міноборони Олександр Мотузяник зробив сенсаційну заяву: мовляв, військовий облік в Україні вже у найближчому майбутньому частково переведуть у цифровий вигляд.

Цифровізувати планують, зокрема, окремі етапи процедури взяття українців на військовий облік.

Представник Міноборони зазначив, що оскільки в Україні намагаються втілити в життя ідею «країни у смартфоні», то військовий облік також варто потроху переводити в цифрову площину. Адже військкомати – це теж державні установи, що надають певні послуги.

Також він зауважив, що робота над реалізацією проєкту вже почалася і проводиться одразу кількома профільними міністерствами.

Фото ілюстративне

Водночас суспільство коментар Мотузяника розтлумачило неоднозначно. Насамперед люди почали обговорювати можливість вручення військовозобов’язаним українцям повісток через державний додаток «Дія».

 

Хоча про такі аспекти цифровізації не було ні слова.

На щастя, у ситуацію вчасно втрутилось Мінцифри. Там заявили, що про електронні повістки в «Дії» в жодному разі не йдеться. Наразі у планах Мінцифри лише розміщення у державному застосунку військового квитка. Саме це і мав на увазі Олександр Мотузяник, коли розповідав про переведення обліку в цифровий режим.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень