«Ви везете людей, а не скот, і не худобу», - висновки патрульних після перевірки маршруток (ФОТО/ВІДЕО)

Утім, роботою один одного незадоволені обидві сторони

Порвані шини, поліетилен у вікнах, хамство водіїв. Такі перші результати спільної перевірки маршруток у Рівненській області патрульною поліцією та управлінням «Укртрансбезпеки».

 

Сьогодні вони провели круглий стіл за участю поліцейських, власників маршруток, управлінь транспорту та «Укртрансбезпеки». «Копи» кажуть, що на сьогодні вони зафіксували близько 70 адмінпорушень.

Серед них: за куріння в салоні, керування у стані сп’яніння, неналежний технічний стан, розповідає керівник відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Рівного Сергій Коханюк:

Перевезення понад встановлену кількість пасажирів. Не дай Боже, у випадку ДТП це може вплинути на наслідки. Таких випадків ми зафіксували шість. Також були випадки куріння в салоні. Таке ставалося двічі під час перевезення пасажирів. Ну це взагалі нахабство. Повірте мені, ви везете людей, а не скот, і не худобу.

Хамство водіїв – одна з найбільших проблем у маршрутках, кажуть поліцейські. Дуже обурив патрульних останній інцидент, коли маршрутник відмовив у пільговому перевезенні дружині загиблого АТОвця, і ще й нахамив жінці. 

У Рівному звільнили водія маршрутки за відмову у безплатному проїзді дружині загиблого в АТО

Також згадали ситуацію, як спіймали о 06:30 водія маршрутки у стані алкогольного сп'яніння. Чоловік пройшов алкотест, результат - 0,24 проміле в крові. 

У Рівному впіймали за кермом п’яного водія маршрутки

Крім того, патрульна поліція та «Укртрансбезпека» наголосили, що майже усі маршрутки старі та неналежно проходять техогляд. Тому більшість з них взагалі не можна випускати на дорогу. 

Транспортники та патрульні говорять, що механіки, яких перевізники наймають, погано та поверхнево перевіряють транспорт. Перевізники з цим погоджуються:

Був на цій перевірці, і знаю, що це за ситуація була. Ситуація, коли приходить механік, приїжджає автобус, а вона: «Давай «путьовку»»! (Обурений оплеск).  Я кажу: "А ви щось хоч на ту машину глянули, що в ній є?" Вона (механік - ред.) 20 хвилин бігає навколо, а потім питає: «А що я маю подивитись?!».

Перевізники (гуртом): То не наша вина, не наша.

Перевізник: Коли механіку розказали, що подивиться в тій машині, то вона й не встигне за той час, який їй дають (приблизно 20 хвилин).

У відповідь на критику власники маршруток висловили власні претензії до патрульних.

Зокрема дорікнули, що ті на них надто часто складають протоколи за зупинки в неналежних місцях і за перевантаженість пасажирами.

Скаржились і на світлофори: 

Ми ж додамо, що водії громадського транспорту самі не гребують "стартувати" на червоний: 

Крім того, у місті є близько 80 тисяч пільговиків, витрати на яких держава не компенсує, тож у маршрутників не вистачає грошей на належне обслуговування транспорту.

Поліцейські ж звернулися до людей, аби ті скаржилися на порушення правил перевезення безпосередньо їм, а не писали пости в соцмережах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень