Повернути пільгову норму споживання газу та збільшити її обсяги вимагають від уряду у Рівному (ФОТО)

Таке обговорювали під час круглого столу в обласній Федерації профспілок

Повернути пільгову норму споживання газу для населення та збільшити її обсяги до 2 тисяч чотирьохсот кубометрів на опалювальний сезон вимагають від Уряду та Нацкомісії, що регулює ціни на комунпослуги, представники Рівненської обласної федерації профспілок.

Сьогодні під час круглого столу представники профспілок напрацювали рекомендації, серед яких також вимога розкрити і оприлюднити методику розрахунків і обґрунтування підвищення тарифів на комунальні послуги та підвищення соцстандартів, говорить керівник Рівненської обласної федерації профспілок  Микола Шершун:

- Реформа заробітної плати, аби те, що було анонсовано – було проголосовано. У нас частка заробітної плати у собівартості продукції складає лишень 7-8 процентів. До прикладу, у Франції, Німеччині цей відсоток складає 28-30. Якби це був такий свідомий підхід роботодавців до формування заробітної плати, або в законодавчому полі це врегулювати, то ми значно зменшили б розрив між багатими і бідними.

 

Серед іншого, Микола Шершун повідомив, що Генеральна тристороння угода, яку в серпні уклали між урядом та профспілками, поки перебуває на розгляді і досі не ухвалена.

Нагадали представники профспілкових організацій і про масштабний пікет, який планують провести під стінами Верховної Ради у день голосування за бюджет на 2017 рік.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень