Потужний землетрус стався одразу в трьох країнах

Землетрус силою 7,5 магнітуд стався на півночі Афгністану, поштовхи відчувалися на півночі Індії та в Пакистані

Осередок землетрусу залягав на глибині 212 км у горах Гіндукуш за 75 км на південь від Файзабада. Магнітуда спочатку була закладена в 7,7, але пізніше знижена до 7,5. Зазначається, що внаслідок землетрусу близько 40 людей загинули в Пакистані, приблизно 20 летальних випадків зафіксували в Афганістані. З будівель були евакуйовані жителі столиць усіх трьох країн.

Є також повідомлення про тисняву в школі для дівчаток в афганській провінції Тахар, яку викликав землетрус. У результаті інциденту, ймовірно, 12 школярок померли. Також постраждали 35 учнів школи міста Талукан, розташованого в провінції Тахар на північному сході Афганістану.

Джерела в лікарні повідомляють про п'ятьох загиблих у східному афганському місті Джелалабад.

У Делі людей евакуйовували зі шкіл та офісів. Метро в Делі також зупинилося. Індійський прем'єр-міністр Нарендра Моді повідомив у "Твіттері", що він наказав провести термінову оцінку  пошкоджень. Він зазначив, що влада готова допомогти там, де це потрібно, включаючи Афганістан і Пакистан.

Відзначимо, у зв’язку з землетрусом Департамент консульської служби МЗС України відкрив додаткову "гарячу лінію" для зв’язку та отримання інформації про громадян України, які могли перебувати у районах землетрусу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень