Потрібно зробити все, щоб жіноча консультація на Драгоманова залишилася,

- ситуацію з можливим переселенням акушерсько-гінекологічного відділення прокоментувала заступник міського голови Галина Кульчинська.

Нагадаємо, останні кілька тижнів містом ширяться чутки про те, що медперсонал з поліклініки на вулиці Драгоманова хочуть перевести у міський пологовий будинок на вул. Медичній, 7.

На Радіо Трек навіть звернулися пацієнтки відділення – жінки скаржилися на незручність з діставанням до установи, у випадку її переведення.

Після подібних звернень Радіо Трек звернулося до начальника міського управління охорони здоров’я Віктора Іськіва. Він зауважив, що остаточного рішення з цього питання ще немає. Але повідомив,

що дійсно частину працівників відділення можуть перевести у пологовий. Мовляв, потрібно звільнити кабінети для сімейних лікарів у ЦПМСД «Центральний», у який реорганізована друга поліклініка.

За коментарем сайт Радіо Трек звернувся і до заступника міського голови – Галини Кульчинської.

За її словами, зважаючи на зручність місцерозташування медзакладу – самісінький центр -  звичайно, було б добре, щоб і гінекологи, і сімейні лікарі та педіатри залишалися у цьому приміщенні. Адже мешканцям прилеглих районів Рівного значно зручніше діставатися сюди, а не на Карнаухова.

Тому не потрібно збурювати жінок, громадськість, а шукати компроміс, знаходити спільний знаменник і пам’ятати, що у нас реформи для людей, а не люди для реформ. Потрібно дивитися скільки на сьогодні поліклініка на Драгоманова має площ зданих в оренду комерційним структурам і зробити так, щоб жіноча консультація залишилася в центральній частині міста – для зручності жінок, яких, до слова, у Рівному більше, ніж чоловіків.

До слова, за словами Галини Кульчинської жодного офіційного наказу щодо розділення чи переведення акушерсько-гінекологічного відділення ще немає.

Між тим, із запитанням про можливість звільнення орендованих площ в установі Радіо Трек звертатиметься до головного лікаря ЦПМСД «Центральний» (поліклініка № 2) Олега Шрама.

Сподіваємося також на більш конкретні  роз’яснення з боку перших осіб від медицини міста та області щодо цієї складної ситуації та інших майбутніх змін у медицині, що можуть торкнутися кожного рівнянина.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень