Постійно холодні руки: лікарі назвали чотири основних причини

Це може свідчити про доволі небезпечні стани здоров’я

Хвороба Рейно 

За загадковою назвою хвороби Рейно ховаються надміру звужені судини. Наше тіло реагує звуженням судин на зовнішні чинники, наприклад холод, аби підтримувати роботу усіх систем організму у звичайному режимі. А у випадку хвороби Рейно судини звужуються без зовнішніх чинників. Запідозрити недугу можна, якщо шкіра на руках стала дуже блідою, або навпаки - пальці почали синіти. 

Хвороби щитоподібної залози

Негаразди з щитоподібною залозою можуть проявлятися зниженням температури тіла. Якщо її робота порушена, не виробляє достатньої кількості гормонів й це призводить до сонливості та збільшення ваги. Найчастіше таки проблеми проявляються вже після 40 років. 

Анемія 

Холодні кінцівки - дуже поширений симптом анемії. Низький рівень гемоглобіну та брак кисню не дають кровоносній системі працювати у звичайному режимі, крім синців на тілі, пацієнти нарікають на постійно холодні руки та ноги. Треба звернути увагу на свій стан, особливо якщо хочеться спати після ночі повноцінного сну. 

Брак вітаміну В12

Найчастіше нестачу вітамінів відчувають мешканці великих міст. Коли нестача вітаміну В12 сягає критичних позначок, в організмі виникають проблеми з формування еритроцитів, що призводить до анемії. Власне холодні руки якраз і вказують на цей дисбаланс. Особливу увагу на вітаміни групи В треба звернути людям після 50 років.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень