Посольство України зловили на контрабанді (ФОТО)

60 тисяч пачок цигарок перевозили під виглядом «дипломатичного вантажу»

Громадянин України в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти до ЄС майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом «дипломатичного вантажу».

Про це повідомляє управління ДФС у Закарпатській області, передає «Європейська правда».

Спроба контрабанди цигарок сталася 21 травня, коли на пункт пропуску в «зелений коридор», заїхав автомобіль марки «VW TRANSPORTER» під керуванням громадянина України.

«До митного контролю громадянин надав дипломатичний паспорт, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, лист одного з посольств України, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який відповідно до конвенції не підлягає контролю», – розповіли у ДФС Закарпатської області.

На спробу працівників СБУ оглянути вантаж водій транспортного засобу заявив, що там знаходиться дипломатичний вантаж і без дозволу та присутності представника МЗС він відмовляється надавати доступ.

В результаті автомобіль все ж оглянули. У салоні та конструктивних порожнинах правої та лівої стінок кузова автомобіля знайшли і вилучили 56 890 пачок цигарок вітчизняного виробництва з акцизними марками України, а саме: 25 090 пачок «LD RED», 24 610 пачок «LD BLUE», 490 пачок «LD BLUE LIMITED», 6 700 пачок «PALL MALL LOW SMOKE SMEL».

Загальна сума вилученого вантажу - 620 911 тисяч гривень.

Як зазначається, від надання пояснень водій транспортного засобу відмовився.

«Наразі складено протокол про порушення митних правил, цигарки та транспортний засіб, загальною вартістю 881 084 гривень, – вилучено» – повідомили у ДФС.

У повідомленні ДФС не уточнюється, яке саме посольство України надало лист, що уможливив перевезення контрабандного вантажу. Однак згодом джерела «Європейської правди» уточнили, що йдеться про посольство України в Словаччині.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень