Посівна у розпалі: на Рівненщині тривають весняно-польові роботи

Кукурудзи посіяли більше середнього

Аграрії області вже посіяли ранні ярі зернові та зернобобові. Під ці культури на Рівненщині відвели вже більше 75 тис. га, а це 97% від запланованого. Про це повідомили в департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОДА.

Найпершими з цією роботою справилися господарники Радивилівського, Здолбунівського, Млинівського, Березнівського та Володимирецького  районів.

98% від плану, а це 13 тис. га, засіяли цукровими буряками. Найоперативніше посів під солодкий корінь виконано сільгосппідприємствами Млинівщини – на 6,2 тис. га та Радивилівщини – на 3,0 тис. га.

Триває посів соняшнику, ярого ріпаку та зернової кукурудзи.

Найбільше соняшнику посіяно у сільськогосподарських підприємствах  Рівненського – 2,0 тис. га, Дубенського – 1,7 тис. га, по 1,4 тис. га у Гощанському та Здолбунівському районах.

Кукурудзи на зерно запрогнозували посіяти на майже 51 тис. га. Аграрії Гощанського району засіяли 4,3 тис. га, що становить 62% до площі, а в Рівненському та Радивилівському районах посіяно по 1 тис. га, що більше середньо відсоткового показника по області.

Також в сільськогосподарських підприємствах Рівненської області розпочато посів сої.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень