Порошенко відкрив оновлений корпус Володимирецької лікарні

Зауважив, що це відкриття - ще однин крок до ЄС

У рамках робочої поїздки до Рівненської області Президент Петро Порошенко відвідав комунальний заклад «Володимирецька центральна районна лікарня». Голова держави взяв участь в урочистій церемонії відкриття лікувального корпусу медичної установи після реконструкції.

Звертаючись до присутніх на церемонії, Петро Порошенко зазначив, що оновлена лікарня в повній мірі відповідає вимогам сучасного закладу надання медичних послуг населенню. «Ми пишаємося цим, що у нас є такий заклад. Відтепер все залежить від роботи присутнього тут персоналу, який в Україні завжди був найкваліфікованіший, найкращий», – заявив Президент.

Глава держави підкреслив, що оновлення та переоснащення корпусу стало можливим завдяки реформі децентралізації, адже громада нині має не лише більше надходжень до свого бюджету, а й самостійно вирішує, куди їх спрямувати. «Не треба більше нікому їздити до Києва з торбами і питати дозволу, як жити в територіальних громадах. Децентралізація – це не просто декларація про те, що територіальній громаді надається право вирішувати, як їм жити далі, а це ще й грошове забезпечення реформ», – наголосив глава держави.

За словами Президента, завдяки реформам поступово поліпшується матеріальне забезпечення різних галузей життєдіяльності держави, запроваджуються прозорі механізми закупівель, громада може контролювати витрати завдяки відкритості процесів, що запобігає корупції.

«Я радію разом з вами, що крок за кроком ми йдемо до того, щоб змінювати нашу з вами державу. Сподіваюся, що відкритий сьогодні заклад дасть змогу людям отримувати лікувальні послуги на справжньому, якісному, європейському рівні», – сказав Петро Порошенко, зазначивши, що за останні два роки країна здійснила чимало кроків задля наближення до Європи та європейських стандартів.

По завершенні церемонії та символічного перерізання стрічки головний лікар Іван Караїмчук показав Президенту відреставрований корпус, зокрема, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, хірургічне відділення та операційний блок.

Петро Порошенко також поспілкувався з медичним персоналом лікарні: привітав їх із відкриттям оновленого корпусу та подякував за самовіддану працю.

Комунальний заклад «Володимирецька центральна районна лікарня» забезпечує вторинною медичною допомогою 64 тисячі жителів району, з них близько 20 тис. дітей. Район має один з найвищих рівнів народжуваності. Реконструкція поліклінічного корпусу лікарні під лікувальний корпус дозволила створити хірургічне відділення на 19 ліжок з операційним блоком, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, приймальне відділення та консультативно-діагностичну поліклініку на 250 відвідувань. Загалом вартість робіт з реконструкції поліклініки склала 35,2 млн гривень, з яких у 2015 році з держбюджету було виділено 25,7 млн гривень. З них 11,6 млн гривень було витрачено на закупівлю сучасного медичного обладнання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень