«Порошенка на гілляку!». Центром Рівного пройшли люди зі смолоскипами (ФОТО/ВІДЕО)

Та прапорами

Центром Рівного пройшла смолоскипна хода – акція в пам'ять Героїв Небесної сотні та подій Революції Гідності. В одну колону зібралися близько сотні людей: представники громадських організацій УНСО, Правий Сектор, велика кількість волонтерів, а також члени спілки письменників Рівненщини. Близько шостої години вечора люди, більшість з яких в камуфляжі, організувались в колону та запалили смолоскипи.

Почали свій шлях від міської ради. Далі вийшли на дорогу та рушили по вулиці Соборній до меморіалу Героям Небесної Сотні. Безпеку на проїжджій частині забезпечили поліцейські.

Протягом ходи учасники акції скандували гасла:

«Слава Україні – Героям Слава!»

«Герої не вмирають – вмирають вороги!»

Хтось намагався вигукнути «Путін *****!», проте його не підтримали.

Також кричали «Порошенка на гілляку!».

Голова «Української народної самооборони» Андрій Мітюхін задоволений сьогоднішньою акцією. Говорить, що на Смолоскипну ходу прийшло достатньо людей, аби гідно вшанувати загиблих героїв:

Людей сьогодні, звісно, не стільки, як під час Майдану, але, гадаю, на акцію зібралось скільки потрібно. Це все, що ми можемо зробити для тих людей, які ввійшли до числа Небесної Сотні. 

 

Наприклад, у Франції було три революції й до влади прийшов Наполеон (жартує), от і нам потрібно чекати свого Наполеона, який скерує наш народ. Але головне – це просто щось робити.

Поряд із пам’ятником Героям Небесної Сотні полеглих вшанували хвилиною мовчання та згадали загиблих на під час Революції Гідності рівнян. Смолоскипну ходу громадські активісти організовують у Рівному щороку до річниці розстрілів на майдані.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень