Пораненого чотири дні тому під Зайцевим військовослужбовця досі не знайшли

Пошук пораненого не дають проводити російські окупанти

За повідомленням штабу ООС,

під час чергових перемовин через СММ ОБСЄ з представниками російсько-окупаційних військ, в черговий раз не були досягнуті домовленості, щодо пошуку та евакуації нашого пораненого захисника.

Ворог постійно безпідставно не дає проводити пошукові заходи.

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін вже вкотре наполягає на проведені самостійного пошуку представниками української пошукової групи «Евакуація 200», до складу якої увійдуть вісім чоловік, спільно з саперами та медиком.

Вони будуть без зброї та будуть одягнені в білі костюми та світловідбиваючі жилети.

УС СЦКК закликає представників СММ ОБСЄ та світову спільноту терміново вплинути на вирішення вище зазначеного питання та підкреслює, що дані факти тяжкого безвідповідального злочину російсько-окупаційної влади є не що інше, як небажання визнавати міжнародно прийняті правові норми і принципи відповідно до міжнародного гуманітарного права.

Також в штабі ООС повідомили, що 17.07.2020 з тимчасово окупованої території України передали неідентифіковане тіло

Микола Ілін, фото з Facebook

Після нелегких перемовин УС СЦКК через СММ ОБСЄ з представниками російсько-окупаційних військ, нарешті були досягнуто домовленість – на КПВВ «Мар’їнка» на підконтрольну Уряду Україні територію було передано тіло людини.

Підтверджень того, що це – військовий медик, Микола Ільїн, який загинув 13 липня поблизу села Зайцеве, немає.

Тіло доставлене до медзакладу, де буде проведено ДНК-ідентифікацію.

Як повідомлялося, 13 липня українська евакуаційна неозброєна група, під час евакуації тіла загиблого побратима, була обстріляна російськими окупаційними силами. Внаслідок обстрілу один військовий загинув, ще одного було поранено. Після цього евакуаційна група з ще одним травмованим офіцером відступила. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень